De fabels van autoverzekeringen

Zoals heel vaak gebeurt in sociale gesprekken is dat er feitjes en fabels worden verspreid. Het probleem is vaak dat mensen de feitjes en fabels niet uit elkaar kunnen halen en dat personen wellicht fabels als feiten aannemen. Dit zien wij ook gebeuren bij de autoverzekering. In dit artikel zetten we 3 fabels op een rij zodat je weet wat echte fabels zijn en je dus niet meer als feiten aanneemt.

1. Vrouwen betalen minder premie dan mannen.

Dit is een fabel. In 2011 werden er door sommige verzekeraars kortingen gegeven aan vrouwen, maar dat is sinds 2011 niet meer zo. Er mag dus geen onderscheid meer gemaakt worden tussen het geslacht.

2. Ruitschade claims kost mij schadevrije jaren

Dit is een fabel. Wanneer je schade rijdt kan dat in veel gevallen schadevrije jaren kosten, maar dit geldt niet voor diefstal en ruitschade. Deze twee soorten schades hebben dus geen invloed op je premies. Je moet bij deze schades wel goed in de gaten houden of je er überhaupt voor verzekerd bent, want voor een WA verzekering kan dat niet het geval zijn. 

3. Groene kaart is verplicht

Dit is een fabel. Ondanks de groene kaart niet verplicht is, is het wel aan te raden om hem mee te nemen. Als je namelijk schade rijdt en een Europees Schadeformulier moet invullen dan heb je jouw groene kaart wel nodig. In Europa geldt de groene kaart ook als verzekeringsbewijs, deze moet je dus meenemen als je naar het buitenland gaat. 

Heb je meer onduidelijke informatie omtrent de autoverzekering en wil je graag weten of dit feiten of fabels zijn? Neem dan contact met ons op.