Een tweedehands auto kopen? Dit zijn de mogelijkheden

Denk je erover na om een tweedehands auto te kopen? Dan moet je bij een hoop verschillende zaken stilstaan. Het kan dan ook voelen alsof er een hoop op je af komt, zeker omdat het kopen van een auto voor de meeste mensen een grote financiële ingreep is. In dit artikel wil ik je graag wat meer vertellen over het kopen van een auto en welke verschillende mogelijkheden je daarbij hebt. In de volgende alinea’s behandel ik de meestvoorkomende manieren om een auto te kopen.

Auto importeren

Zelf een auto importeren is niet de meestvoorkomende manier bij het kopen van een auto, maar het is niet voor niets dat ik deze optie als eerst benoem. Een auto importeren kan in veel gevallen namelijk een prima optie zijn! In het buitenland staan vaak een hoop auto’s te koop die in goede staat verkeren en die bovendien vaak goedkoper zijn dan in Nederland. Het enige waar je rekening mee moet houden is de BPM. Dit is een belasting die wordt geheven wanneer je een personenauto importeert uit het buitenland. Een bedrijf als Automotiveimport kan je bij dit proces helpen. Wil je meer weten? Lees meer op automotiveimport.nl.

Dealer, garage of autohandelaar

Tóch een auto kopen in Nederland? Dan kun je terecht bij verschillende partijen. Allereerst kun je langsgaan bij een dealer. Dit is over het algemeen de meest dure optie, maar over het algemeen is de kwaliteit van de auto’s bij een autodealer wel hoger dan bij de gemiddelde garage of autohandelaar. Bij een garage of autohandelaar vind je vaak auto’s tegen een lagere prijs, maar de kwaliteit van de auto’s ligt over het algemeen meestal ook wat lager. Inspecteer de auto dus goed voordat je overgaat tot een eventuele koop en kijk bovendien of de onderhoudsgeschiedenis van de auto bekend is, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.