wiellagers hyundai tucson

Zo vervang je de wiellagers in een Hyundai Tucson

Ben jij best wel handig? Weet je veel van auto’s en vind je het hartstikke zonde om je auto weg te brengen naar een monteur en daar de hoofdprijs voor te betalen? Er is hoop dat je zelf kunt doen als je een beetje weet  waar je mee bezig bent. De wiellagers in een Hyundai Tucson vervangen is bijvoorbeeld een specialistische klus, maar niet eentje die onmogelijk is voor de onopgeleide hobby monteur. 

wiellagers hyundai tucson

Veiligheid voorop

Het is altijd goed om voorzichtig te zijn als je sleutelt aan een auto. Realiseer je dat een auto op hoge snelheid jou in een kwetsbare positie brengt en ook anderen kan beïnvloeden. Je kunt dus niet zomaar gaan sleutelen aan een auto en ermee wegrijden als je geen of weinig ervaring hebt met klussen aan auto’s. Twijfel je aan je werk? Laat het dan altijd controleren door een ervaren monteur. 

Over de wiellagers

Wat zijn wiellagers eigenlijk? De wiellagers vind je in de buurt van het wiel. Een wiellager is een soort laag die zich bevindt tussen de wielnaaf en het wiel waar deze bij hoort. De wiellager zorgt ervoor dat je de wielen kunt draaien zonder ze constant te smeren, iets wat wel zo handig is in moderne auto’s. Ken je die oude films die beelden laten zien van koetsen die gesmeerd worden? Dat was vroeger dus om de zoveel tijd nodig om nog vooruit te gaan met je wagen. Dankzij de wiellagers is dat niet meer zo.

Wiellager vervangen

Om de wiellagers te vervangen, moet je eerst het wiel van de auto halen. Daarvoor heb je dus de juiste gereedschappen nodig. Daarna is het vooral belangrijk welk type wiellager je wil vervangen. Ze zijn namelijk niet allemaal hetzelfde. Zo heb je de conische wiellager, de pers wiellager en de wiellager in een compleet naafdeel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *